IE11 is no longer supported
We do not support Internet Explorer 11 and below. Please use a different web browser.
Roberts Space Industries ®

GREEK AEROSPACE AGENCY / GREEKSA

 • Organization
 • Regular
 • Exclusive
 • Resources
  Resources
 • Exploration
  Exploration


History

Η GreekSA ιδρύθηκε τον Μάιο του 2014 με στόχο να γίνει το καλύτερο Ελληνικό Organization στο σύμπαν του Star Citizen. Από τότε, έχει προσελκύσει σημαντικό αριθμό Ελλήνων παικτών και αναπτύσσεται συνεχώς.

Η “Role-Playing” πλευρά της ιστορίας του Οργανισμού μας στον κόσμο του Star Citizen είναι η εξής:

Αν και η έννοια των εθνών έχει σταματήσει να υφίσταται εδώ και σχεδόν μια χιλιετία, δεν είναι λίγες οι αποικίες που διέσωσαν κάποια πολιτισμικά στοιχεία καθώς η ανθρωπότητα επεκτάθηκε στα αστέρια. Έτσι, η Ελληνική γλώσσα επιβίωσε όχι μόνο ως ακαδημαϊκό αντικείμενο, αλλά και ως οικογενειακή παράδοση κάποιων οικογενειών με καταγωγή από εκείνη την γωνία της Γης.

Το 2944, σε μια αεροδιαστημική έκθεση συναντήθηκαν τυχαία δύο μικρές παρέες ελληνόφωνων, ακούγοντας η μια την άλλη να μιλούν μεταξύ τους Ελληνικά. Η μια παρέα βρισκόταν εκεί για επαγγελματικούς λόγους, ενώ η άλλη επρόκειτο να καταταγεί στις ένοπλες δυνάμεις της UEE. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη, και έτσι ιδρύθηκε η “GreekSA”, μια εταιρεία από ελληνόφωνους πολίτες της UEE με σκοπό την επιχειρηματική αεροδιαστημική δραστηριότητα.

Αρκετά μέλη της εταιρείας υπηρέτησαν στο 42ο Σμήνος του Ναυτικού της UEE στις επιχειρήσεις κατά των Vanduul έναν χρόνο αργότερα. Η εμπειρία τους αυτή είχε ως επακόλουθο η GreekSA να επεκταθεί και στις επιχειρήσεις ασφαλείας. Σταδιακά, το όνομα της εταιρείας άρχισε να διαδίδεται στα ελληνόφωνα μέρη του γαλαξία, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερα άτομα σε έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο Οργανισμό, με την γλώσσα και τον πολιτισμό ως παράγοντα ενότητας και καθώς οι αριθμοί της αυξάνονται, η GreekSA επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες δραστηριότητες.

➤ Για να διαβάσεις περισσότερα για την δράση της GreekSA, πάτα το κουμπί "Manifesto".

Manifesto

Έχουμε επικεντρωθεί στην δημιουργία μιας αυτόνομης ομάδας εξειδικευμένων πιλότων, εμπόρων, μαχητών και εξερευνητών και επιθυμία μας είναι το να απολαύσουν τα μέλη μας την εμπειρία του Star Citizen στο έπακρο μέσα σε ένα φιλικό και “ζεστό” περιβάλλον, με πρόσθετο όφελος την υποστήριξη και τους πόρους που μόνο ο Οργανισμός μας μπορεί να προσφέρει!

Το μότο “ΑΛΕΕΣ ΑΡΙΣΤΟΙ” σημαίνει “ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΔΥΝΑΤΟΙ”. Αποτελεί μέρος από τη φράση που απευθύνει ο Ηρόδοτος στο ΙΙΙ βιβλίο της Ιστορίας του, προς τους Σπαρτιάτες “ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙ ΚΑΤΑ ΜΕΝ ΕΝΑ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΟΥΔΑΜΩΝ ΕΙΣΙ ΚΑΚΙΟΝΕΣ ΑΝΔΡΩΝ, ΑΛΕΕΣ ΔΕ ΑΡΙΣΤΟΙ ΑΝΔΡΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ”, που σημαίνει «Οι Λακεδαιμόνιοι όταν μάχονται ένας προς ένα, δεν είναι κατώτεροι από κανέναν, όταν όμως είναι ενωμένοι, τότε είναι δυνατότεροι από όλους τους ανθρώπους». Αντιπροσωπεύει απόλυτα το πνεύμα του Org, τονίζοντας την ενότητα και την αποφασιστηκότητα.

Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει να ζήσεις την πλήρη εμπειρία του παιχνιδιού, να περάσεις καλά, να ανταλλάξεις γνώσεις και εμπειρίες πάνω στο Star Citizen με τα υπόλοιπα μέλη, να συνεργαστείς μαζί τους, αν έχεις βάλει στην άκρη τους εγωισμούς και αν δεν διακατέχεσαι από τοξικές και ελιτιστικές συμπεριφορές μερικών “Ελληναράδων” gamers, τότε ναι… Υπάρχει μια θέση στην ομάδα μας και για εσένα!

Οι αρχές μας είναι οι εξής:
 • ✔ Η αληθινή ζωή είναι πάνω απ’ όλα (“Real Life Comes First”).
  Κανείς δεν θα “σου την πει” επειδή δουλεύεις/έχεις οικογένεια/σχολή και δεν είσαι υποχρεωμένος να είσαι online ή μέσα στο game όλη τη ώρα.
 • ✔ Active 24/7.
  Έχοντας μέλη με ποικιλία ωραρίων και ελεύθερου χρόνου, καθώς και Έλληνες του εξωτερικού, η GreekSA έχει κινητικότητα τις περισσότερες ώρες της ημέρας (και της νύχτας).
 • ✔ Ένα μέρος που μπορείς να το αποκαλέσεις “σπίτι”.
  Ο ισχυρός στόλος της GreekSA και το αίσθημα αλληλοβοήθειας που διακατέχει τα μέλη της θα σου παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς.
 • ✔ Ομάδα-παρέα ατόμων όπου θα ευχαριστιέσαι το παιχνίδι και θα περνάς όμορφα.
 • ✔ Πλήρως ανεπτυγμένο στρατηγικό σχέδιο και χώρος για ανάπτυξη.
  Η GreekSA δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς του Star Citizen (εκτός πειρατείας) και υπάρχει θέση για οποιονδήποτε ρόλο θέλουν να αναλάβουν τα μέλη της με σκοπό την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων τους και την απόλαυση του παιχνιδιού από όλους.
 • ΔΕΝ είμαστε “στρατιωτικής” φύσης Οργανισμός!
  Η GreekSA έχει ένα μικρό σύστημα ιεραρχίας για την ομαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων της και για να λειτουργεί με συνοχή ως μια ενιαία μονάδα, αλλά ο βαθμός ή/και η παλαιότητα δεν δίνει καμία “ιδιαίτερη” εξουσία, όλα τα μέλη έχουν ίση αντιμετώπιση.

━━━━━◆━━━━━━━━━━◆━━━━━━━━━━◆━━━━━━━━━━◆━━━━━━━━━━◆━━━━━

Πως να έρθετε σε επαφή μαζί μας

Σαν κύριο μέσο επικοινωνίας (voice comms) αυτή τη στιγμή η ομάδα μας χρησιμοποιεί το Discord.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

 • Για την αποφυγή τυχαίων,αγνώστων ή ανεπιθύμητων ατόμων που μπορεί να συνδεθούν, ΔΕΝ υπάρχει δημόσιο link σύνδεσης από τα επίσημα voice comms μας!

Αντ’ αυτού υπάρχει ένας “ανεπίσημος” Discord server https://discord.gg/MY4h5RD όπου τα καινούρια μέλη ή οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ενταχθούν στο Organization, μπορούν να συνδεθούν, και μετά από μια σύντομη, αλλά αναγκαία διαδικασία ταυτοποίησης, δίνεται Discord link για τα επίσημα voice comms μας.

** Η διαδικασία που ακολουθούμε περιγράφεται ΕΔΩ
** Το επίσημο link δεν θα έχει “ημερομηνία λήξης” για σύνδεση, αλλά θα είναι 1 χρήσης μόνο!

➤ Για να διαβάσεις τους Κανόνες Λειτουργίας της GreekSA, πάτα το κουμπί "CHARTER".

Charter

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ GREEKSA

1. Ηλικία 18+

2. Τακτική παρουσία (τουλάχιστον από την beta και μετά)

3. Προτεραιότητα στην “κανονική ζωή”.

4. Το Member Profile του κάθε μέλους πρέπει να είναι πάντα “visible”.

5. Υποχρεωτική χρήση του Discord για όλα τα μέλη.

6. Σεβασμός προς το Organization και τα μέλη του. ΔΕΝ θα υπάρξει ανοχή σε απρεπείς συμπεριφορές από κανέναν, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ.

7. Απόλυτη εχεμύθεια. Μυστικά, σχέδια, τακτικές και ανακαλύψεις μένουν μεταξύ του Organization και μόνο!

8. Δεν υπάρχει χώρος για εγωισμό στο Organization. Είμαστε μια ομάδα και σκοπεύουμε να αφήσουμε το σημάδι μας στο Star Citizen. Θα πρέπει όλοι να διακατεχόμαστε από ομαδικότητα και να συντονιζόμαστε με τα υπόλοιπα μέλη.

9. Δηλώνουμε την GreekSA ως “Exclusive Membership Organization”, δηλαδή ως “Οργανισμό αποκλειστικής δέσμευσης” επειδή θέλουμε να καλλιεργήσουμε στενούς δεσμούς μεταξύ μας, να διατηρούμε μια συνοχή και να μην είναι μοιρασμένη η προσοχή μας “απο ‘δω και από ‘κει”. Φυσικά και δεν εμποδίζουμε κάνενα μέλος μας αν θέλει να συμμέτεχει και σε δραστηριότητες με άλλους Οργανισμούς εκπροσωπόντας με τον καλύτερο τρόπο την GreekSA, αλλά θεωρούμε ότι για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια υγιή και καλά δεμένη ομάδα που λειτουργεί ως ενιαία συνεκτική μονάδα, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αφοσίωση σε αυτή!